GÜNDEM 10.02.2024 02:24:53 0

KAZIM KURT: “BİZ EZİLENLERİN, YOKSULLARIN BELEDİYESİYİZ”

KAZIM KURT: “BİZ EZİLENLERİN, YOKSULLARIN BELEDİYESİYİZ”

KAZIM KURT: “BİZ EZİLENLERİN, YOKSULLARIN BELEDİYESİYİZ”

Kadınlarla ilgili çalışmalarını “Kadınları ve Çocukları Mutlu Bir Odunpazarı” sloganı ile gerçekleştiren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Halk Merkezleri öncülüğünde kadınlarla bir araya geldi. Kadınlar, buluşmaya yoğun ilgi gösterdi. 3 gün sürecek olan buluşmalardan ikinci gün tamamlandı. Buluşmada konuşan Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin halkçı belediyecilik anlayışı ile yönetildiğine dikkat çekerek, ““Odunpazarı Belediyesi halkın, yoksulların, ezilenlerin, ötekileştirilenlerin belediyesidir. Biz kim zordaysa onun yanında olan bir belediyeyiz” dedi. Buluşmanın ikinci gününde kadınlar Gözde Öksüz Konseri ile gönüllerince eğlendi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Halk Merkezleri öncülüğünde kadınlarla bir araya geldi. 3 gün sürecek olan buluşmaların ikinci gününe Prof. Dr. Orhan Oğuz Halk Merkezi, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Halk Merkezi, Kadir Akkaş Halk Merkezi, Hüsamettin Cindoruk Halk Merkezi ve Seramik Park’ta açılan atölyelerde yer alan kadınlar katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce ve Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz’ın da katıldığı buluşmalara kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Başkan Kurt,  salona kadınların alkışları ile girdi. Masaları gezerek kadınlara ‘hoş geldiniz’ dedi. Sunumunu Odunpazarı Belediyesi Sunuculuk Atölyesi’nin üstlendiği program, Sunuculuk Atölyesi üyelerinden Arzu Sezen’in okuduğu şiirle başladı. Odupazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un 10 yılda Odunpazarı’nda hayata geçirdiği proje ve çalışmaların anlatıldığı bir video sunum yapıldı.  Videonun ardından kadınların alkışları ile kürsüye çıkan Başkan Kurt, buluşmaya katılan kadınlara teşekkür etti. 
 
ESKİŞEHİR'DE KADINLARIMIZIN OYLARIYLA SEÇİM KAZANDIK

Halk Merkezleri öncülüğünde düzenlenen buluşmaların ikinci gününde olduklarını söyleyen Başkan Kurt, Odunpazarı Belediye Başkanı olarak seçildiğinde kadınları ve çocukları mutlu olan bir Odunpazarı için çalışmaya söz verdiklerini kaydetti. İki dönemdir bu hizmeti en iyi şekilde yaptıklarını dile getiren Başkan Kurt, “Ama bunları yapmamız için sizin desteğiniz şart. Sizin oylarınız şart. Biz Eskişehir'de kadınlarımızın oylarıyla seçim kazandık. Bu nedenle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

“ARAÇ KİRASI İÇİN BEŞ KURUŞ ÖDEMEYEN TEK BELEDİYEYİZ”

“Odunpazarı Belediyesi halkın, yoksulların, ezilenlerin, ötekileştirilenlerin belediyesidir. Biz kim zordaysa onun yanında olan bir belediyeyiz. Bunun için de tasarruf etmemiz ve kaynakları doğru kullanmamız lazım. Onu da en iyi şekilde yapıyoruz. Türkiye'de tüm araçları kendine ait olan araç kirası için beş kuruş ödemeyen tek belediye biziz. İş makinası, binek ve servis araçları dahil olmak üzere 250’den fazla aracı satın aldık. Bizden önceki dönemde bunların tamamı kiralıktı ve o kiralık araçlarla müteahhitlere para ödeniyordu. Biz, müteahhitlere para ödemediğimiz için Odunpazarı Belediyesi'nin tasarrufu 254 milyon lira. İşte bu 254 milyon ile halk merkezlerini açtık. Halk merkezlerinden hepiniz faydalandınız. Bunu çoğaltmak istiyoruz. Daha çok sayıda halk merkezleri açmak istiyoruz. 35 mahallemizde de halk merkezini açmak için 31 Mart'ta sizin desteğinize ihtiyacımız var” diyen Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: 

31 MART YEREL SEÇİMLERİNİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NİN KAZANMASI LAZIM
“Vişnelik’te, Akarbaşı'nda bir alan kurduğumuzda hemen halk merkezi yapacağız. Eskişehir'de son beş yılda yaptığımız en büyük yatırımı Yenikent'te yaptık. Pazaryeri, alışveriş merkezi ve kültür merkezi olmak üzere 13 bin metrekare kapalı alanı olan bir bina inşa ediyoruz. En kısa sürede bitireceğiz ve çalışmalara başlayacağız. Ben hepinizden bize destek vermenizi ve bize yardım etmenizi istiyorum. Sizler bize oy veriyorsunuz, teşekkür ediyorum sizlere. Ama komşularınızı da ikna etmeniz lazım. Başkalarına oy veren komşuların yanlışı nedeniyle sizin çocuklarınız iş bulamıyor. Sizin çocuklarınız öğretmen oluyor, atanamıyor. Sizin çocuklarınız doğru yerde çalışamıyor. Mühendis, doktor oluyor, ama maalesef geçinecek ücreti alamıyor. Çünkü ekonomi kötü, Türkiye iyi yönetilmiyor, Türkiye iyi yönetilmediği için ekonomisi de iyi yönetilmiyor. Bunun bitebilmesi için 31 Mart Yerel Seçimlerini Cumhuriyet Halk Partisi'nin kazanması lazım. Ben size güveniyorum. Eskişehir'de üç belediyeyi de almalıyız. Tepebaşı'nda Ahmet Ataç'ın Büyükşehir’de Ayşe Ünlüce’nin, Odunpazarı'nda ben Kazım Kurt’un mutlaka kazanması lazım.” 

“İYİ Kİ KAZIM BAŞKANIMIZ VAR”

Kadınların coşkusuna ortak olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, “Bu nasıl güzel bir sevgi. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız diyorum. İyi ki Kazım Başkanımız var. Sizlerle bizleri burada buluşturdu. Odunpazarı Halk Merkezlerini açtı. Sizlere mahallelerinize en güzel şekilde hizmet etti. Kazım Başkanımıza ve sizlere bu güzel buluşma için çok teşekkür ediyorum. Sevgili kadınlar, buradaki bu güzel coşku, bu güzel heyecan adım adım, bütün şehre yayılsın. Bütün şehir sizin enerjinizle, sizin bu güzel coşkunuzla dolsun. 1 Nisan sabahı Eskişehir'de çok güzel bir sabaha uyanalım. Sonra Kazım Başkanımızla kol kola gidip mazbatamızı alalım. Bu güzel buluşmalar, bu güzel ortam, bu güzel dayanışma önümüzdeki beş yılda da artarak büyüsün” dedi.  

Kadın buluşmalarının ikinci gününde Eskişehir’in sevilen seslerinden Gözde Öksüz sahneye çıktı. Öksüz, sevilen ve birbirinden hareketli şarkılarını Odunpazarılı kadınlar için söyledi. Kadınlar Öksüz’ün şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti. Danslar eden, halaylar çeken kadınlara Başkan Kurt da eşlik etti.


Eskişehir,Odunpazarı Belediyesi
belediye365.com

START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.