10.10.2023 10:46:00

Gülseren ŞENYÜZLÜ

 

Çocukları Sınavlara Hazırlanan Değerli Anne ve Babalar!

Merhaba, değerli öğrenciler,
Merhaba, çocukları sınavlara hazırlanan değerli anne ve babalar,
Merhaba, değerli öğretmen arkadaşlarım,
Merhaba” BAŞARI ÜNİVERSİTESİ” ne dikey geçiş yapmak için yol arayanlar,
Merhaba, sınavlardan korkuyorum diyenler,
Size de merhaba, sınavlara iyi çalışıyorum, bütün konuları biliyorum; ama sürem yetmiyor, o zaman da konuları iyi bilmenin bir anlamı kalmıyor diyenler,
Size de merhaba, elimden tutan olsa neler başarırdım diyenler,
Size de merhaba âşık oldum, ondan başka bir şey düşünemiyorum ki derslerime çalışayım diyen âşıklar,
Size de merhaba, korkunun pençesine takılan değerli kuzularım,
Kısaca bu köşeden hepinizin derdine derman olmak için buradayım.
Bir şeyi başarmanın ne kadar zor olduğunu bilenlerdenim. Siz de hayat sınavının içinde kendinize bir yol arıyorsunuz. Bir bilinmeyen var önünüzde. Yaptıklarınız basit görünse de sizin için zor. Bu zorluğu biliyorum, hem de çok iyi biliyorum. Biliyorum ve bu yüzden buradayım. Elinizden tutmak, sizlere yol göstermek istiyorum.
İlkokuldayken benim elimden tutan, zor günlerimde bana yol gösteren bir babaannem vardı.  Rahmetli, ablamla ben ders çalışırken yanımızdan hiç ayrılmazdı. Konuları çalışırken bizi dinler, sonra da anlattırırdı.  Çarpım tablosunu sorardı sık sık, ardından toplama, çıkarma… Problemlerin çözümünü de dinlerdi bizden.
Yatma zamanı gelince yatağın içinde dua ederdik : “ Aldım aklıma, koydum koynuma; öğretmen sorunca gelsin aklıma.” der, koynumuza tü tü tü diye tükürür, sonra da iyi bir iş yapmanın rahatlığıyla mışıl mışıl uyurduk. Koynumuza koyarak uyuduğumuzdan mıdır bilmem, öğretmenim sorunca hemen aklıma gelirdi ezberlediklerim. 
Geriye dönüp düşündüğümde babaannemin iyi bir kişisel gelişimci, NLP uzmanı, eğitim koçu olduğunu görüyorum. Ve bugünlere gelmemdeki payını düşündükçe onu daha çok özlüyorum.
Ben de zorlukları aşarken yorgun bedeninizi rahatlatmak, sabrı öğretmek için burada olacağım.
“ Hayalleri olanlar uyumazlar.” Siz de uyumayın diye buradan bu köşeden sizlere sesleneceğim.
Eğitimcileri değerli kılan, çocuklarımızı emanet edecek kadar onlara güvenmemizdir. Bir eğitimci olarak bana da güveneceğinizi biliyorum; birlikte başarı şehrine ulaşacağımızı da…


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.