GÜNDEM 21.02.2024 11:31:00 0

GENÇ BEYİNLER BİLİMSEL DÜŞÜNCENİN TEMELLERİNİ ATIYOR

Büyükçekmece Emlak Konut Mimar Sinan Anadolu Lisesi Tübitak 4006 Bilim Fuarını gerçekleştirdi.

GENÇ BEYİNLER BİLİMSEL DÜŞÜNCENİN TEMELLERİNİ ATIYOR

 

GENÇ BEYİNLER BİLİMSEL DÜŞÜNCENİN TEMELLERİNİ ATIYOR

Büyükçekmece Emlak Konut Mimar Sinan Anadolu Lisesi Tübitak 4006 Bilim Fuarını gerçekleştirdi.

 

Büyükçekmece Emlak Konut Mimar Sinan Anadolu Lisesi müdürü Hikmet Aras; okulumuzda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarını Destekleme Programı kapsamında Bilim Fuarı düzenledik. Fuar kapsamında on adet alt projemiz vardı. Bu projeler çevre yararı, afet bilinci ve sosyal farkındalıklar üzerinde öğrencilerimizin seçip çalışmak istedikleri konulardan oluşmaktadır.

“İLGİNÇ VE YARATICI FİKİRLER”

Aras, örneğin bir öğrencimiz kadınların da bilim dünyasında sağlam yerleri olduğunun toplumun geneli tarafından pek de bilinmediğini düşünerek kadın bilim insanlarını tanıtmak üzerine bir çalışma yaparken bir diğer öğrencimiz ise balıkçılar tarafından denizde terk edilen balık ağlarının denizdeki canlılığın olumsuz etkilenmemesi adına belli bir sürede kendi kendine çözülen bir balık ağı yapma fikri ile ortaya çıktı. Bu şekilde birbirinden ilginç ve yaratıcı fikirlerden keyifli ve öğretici bir sergi süreci geçirdik.

“BİLİM DÜNYASINDA NELER YAPILMALI”

Aras, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarının temel amacı öğrencilere bilimsel sürecin nasıl işlediğini kavratmak ve bu genç zihinlerde bilimsel düşüncenin temellerini atmaktır. Bu çalışmaları yapan öğrencilerimiz bilim dünyasında neler yapılması gerektiğini ya da bilimsel bir çalışma yaptıklarında kendilerini nasıl ispatlayacaklarını ve bu süreçlerin nasıl yürütülmesi gerektiğini öğreniyorlar. Bunun yanı sıra öğrenciler sergiyi gezen katılımcıların projeler ile ilgili sorularına yanıt vererek sunum yapma deneyimini de edinmiş oluyorlar dedi.

Haber: Nezir KARAYÜN


Haber Kaynak : YerelHaberim.Net

START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.