EĞİTİM 15.11.2023 16:44:00 0

Özyolcu; Eğitim Gönül İşidir, Önce Gönülleri Fethedeceğiz…

Göreve başladığı günden itibaren çalışmalarını hızlandıran Özyolcu, Esenyurt’u Eğitimde en iyi noktaya getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz dedi.

Özyolcu; Eğitim Gönül İşidir, Önce Gönülleri Fethedeceğiz…

Özyolcu; Eğitim Gönül İşidir, Önce Gönülleri Fethedeceğiz…

Göreve başladığı günden itibaren çalışmalarını hızlandıran Özyolcu,  Esenyurt’u Eğitimde en iyi noktaya getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz dedi.

Milli Eğitim camiasında gerçekleştirdiği sayısız başarılı projeleri ile dikkatleri üzerine çeken, Türkiye’nin en büyük ilçesi Esenyurt’a ilçe Milli Eğitim müdürü olan Tayfun Özyolcu, Esenyurt zor bir ilçe ancak bizlerde zorlukların üstesinden gelebilecek bilgi birikimi ve donanımına sahibiz. Esenyut’un Eğitim seviyesini en üst seviyelere taşıyacak çok iyi bir idari kadromuz var. Öğretmen, öğrenci ve velilerimiz ile uyum içinde çalışıyoruz. Başaramayacağımız ve üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problemimiz yoktur Eğitim Gönül İşidir, Önce Gönülleri Fethedeceğiz…

 

 

“Tüm Okullarımız Da Özel Eğitim Alt Sınıfları Açıyoruz”

Esenyurt ilçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, Esenyurt’tu eğitimde bir üst seviyeye getireceklerini dile getirirken, Yaklaşık 250 bin öğrencisi olan bir ilçedeyiz. ilçemizde eğitim öğretim faaliyetleri şu an sıkıntısız geçiyor. İlçemizde liselere yerleşemeyen öğrencilerimiz yok şu an tüm liselilere öğrencilerimizi yerleştirdik. Ayrıca özel eğitimde yaklaşık 160 tane öğrencimiz kayıt sırası bekliyordu onu da tüm okullarımız da özel eğitim alt sınıfları açarak öğrencilerimizi yerleştirdik ve şu an bakanlığımızın, devletimizin sunduğu tüm imkânlar dâhilinde tüm özel öğretim öğrencilerini okullarına taşıyor, bakanlığımızın sağladığı imkanlar doğrultusunda.

“Esenyurt’tu Eğitimde En İyi Noktaya Taşıyacağız”

İlçemizde Eğitim Öğretim faaliyetlerine yön vermeye çalışıyoruz çalışma arkadaşlarımızla birlik ve beraberliklerimiz güzel şekilde devam ediyor, o enerji ve sinerjiyle şu an itibari ile eğitim faaliyetlerine devam ettiriyoruz ve sürdürülebilirliğini sağlıyoruz. Tüm okullarda projeler, proje ekipleri oluşturuldu, etkinliklerimiz devam ediyor. Bakanlığımız, bünyesinde Ulusal baz’da bütün projelere destek veriyoruz. Yine Uluslararası projelerimizi şu an proje koordinatörlerimizle beraber hazırlıyoruz. Yani biz Esenyurt’tu eğitimde en iyi noktaya getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 

“Türkiye’nin En Büyük Lise Kampüsümüz Bitmek Üzere”

Şu an itibarı ile yaklaşık 9000 bin öğretmenimiz, 250 bin öğrencimiz, özel ve resmi olarak toplamda 440 kurumumuz var çok şükür bir problemimiz yok. Kaymakamız Fatih Çobanoğlu’da eğitime destek veren eğitim gönüllüsü bir insan o da bize destek olan, yolumuzu açan, eğitim alanında tüm imkanları sefer eden bir Kaymakamımız ve biz Sayın Cumhurbaşkanımızın temelini attığı 11 liseden oluşan bir lise kampüsümüz var. Şu an yüzde 85’i tamamlanmış durumda inşallah şubat ayında teslimatı gerçekleşecek. Önümüzde ki eğitim öğretim yılında da faaliyete geçecek, faaliyete geçmesiyle beraber yaklaşık 10 bin öğrenci eğitim görecek.  10 bin öğrencinin eğitim görmesi demek Esenyurt’ta eğitimin çok rahatlayacağı ferahlayacağı anlamına geliyor zaten. O yüzden biz hem Sayın Cumhurbaşkanımıza, hem emeği geçenlere bir teşekkür borçluyuz. Kampüsümüz biter bitmez Liselerimizi eğitim kampüslerine taşıyacağımız okullarımızın da binalarına İlk ve Ortaokul olarak faaliyete geçirmeye düşünüyoruz, tabi nüfusu kalabalık olan bölgelerde daha rahat bir faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz. Bu vesile ile Esenyur’ta sınıf sayılarımız düşecek, kaliteli ve donanımlı eğitimimizi sürdürmeye devam edeceğiz.  

“Biz Sorumluluğumuzda Farkındayız”

Büyüklerimiz ve emeği geçenler sağ olsunlar Allah razı olsunlar bizde sorumluluğumuzda farkındayız inşallah develerimize, milletimize faydalı olma çabasındayız amacımız hedefimiz burada hem devletimizin hem milletimiz hem bakanlığımızın eğitim politikaların doğrultusunda hareket edip, yani eğitim camiasında Esenyurt’ta daha üst profile getirmeyi düşünüyoruz. Yani okullarımızı mümkün mertebe, sınıf mevcutlarımız düşürmeyi, okullarımızı tekli eğitime çevirmeyi ve Esenyurta Milli Eğitim anlamında hem ülkemizde hem uluslararası baz’da projelerle birlikte niteliğini arttırmayı düşünüyoruz. Esenmyurt, eğitim anlamında da çok iyi sosyal kültürel anlamında da. Yani insan kaynağının çok olduğu gençlerin çok olduğu bir ilçedeyiz, bunu da biz açıkçası fırsatta çevirmeyi düşünüyoruz. Bu da bizim elimizde ekibimizle, öğretmenlerimizle beraber tüm paydaşlarımızla bunları sağlamayı hedefliyoruz.

Tayfun Özyolcu Kimdir?

1982’de doğan Tayfun ÖZYOLCU; Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü bitirdi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Antrenörlük Eğitimi Anabilim Dalı, Hareket ve Antrenman Bilimleri programında tezli yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ayrıca Atatürk Üniversitesi, Adalet Bölümü mezunudur. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

ÖZYOLCU, 2006 yılında öğretmenlik meslek hayatına başlamış olup İstanbul’da; Maltepe, Esenyurt ve Avcılar ilçelerinde öğretmenlik, okul müdür yardımcılığı, okul müdürlüğü, öğretmenevi müdürlüğü ve ilçe şube müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 2015 yılı itibarıyla Avcılar Asım ve Nurhan KOCABIYIK Öğretmenevi Müdürlüğü yapan Özyolcu, 2018-2020 yılları arasında Avcılar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev almıştır. 27.02.2020 tarihinde İstanbul Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştır. 4 yıllık görev süresinin sonunda 09/08/2023 tarihli kararname ile Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştır. Tayfun ÖZYOLCU evlidir.

ÖZYOLCU, İSTKA tarafından desteklenen Çatalca Yenilikçi Uygulamalar Bilişim Merkezi Projesi ile İstanbul Doğadan İlham Alan İnovasyon Biyomimetik Merkezi, ERG Eğitimde İyi Örnekler “Elini Tutuyor, Kapımı Açıyorum” Projesi, TÜBİTAK 4004 “Kod Adı: Avcılar” Projesi, TÜBİTAK 4007 “Bilim Avcılar’ı” projesi, “Sınıfta Ben de Varım”, “Hayallerim Bir Adım Ötede” gibi yerel projelerde ve “Yetişkin Eğitiminde Akıllı Mobil Uygulamaları”, "Traces Of Memories TRAME - Kültürel Mirasın İzleri" Erasmus + projesi, "Empowering Women Athletes EWA - Kadın Sporcuların Güçlendirilmesi" Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen spor projesi, "Weekend School WS - Hafta Sonu Okulu" Erasmus + projeleri gibi birçok ulusal ve uluslararası projelerde önemli görevler almıştır.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerin kurucu üyeliğini yapmış, yönetim kurullarında görev almıştır. Uluslararası hakemli dergide “Ortaöğretimde Yönetime Katılma ve Çalışan Tutumlarının Değerlendirilmesi” konulu makalesi yer alan Tayfun ÖZYOLCU’nun çeşitli ulusal ve uluslararası panel ve sempozyumlarda sunumları bulunmaktadır. Özyolcu “Öğretmenler ve Miras Eğitmenleri için TRAME Rehberi”  kitabının imtiyaz sahibidir. “Öğretmene Değer Hayata Değer” sempozyumunun yönetim kurulunda yer almıştır.

Çatalca’da görev yaptığı süre boyunca;

· İstanbul Avrupa yakasının ilk Masal Okulu olan Arif Nihat Asya Masal Okulunu,

· İstanbul’un ilk açık hava okulu olan Arif Nihat Asya Doğa ve Fen Okulunu,

· İstanbul’un ilk köy yaşam merkezi olan Arif Nihat Asya Köy Yaşam Merkezini,

· Elbasan, İzzettin, Hisarbeyli, Karamandere, Gümüşpınar, Belgrat, Başakköy, Celepköy ve Dağyenice mahallerinde Köy Yaşam Merkezlerini,

·  E-sınav Merkezini,

· Çatalca BİLSEM’i,

· Çatalca Fen Lisesi’ni,

· Çakıl Özel Eğitim Anaokulunu,

· 19 okulumuzda açılan anaokullarını,

· Gelecek Tarımda Tarımın Geleceği Gençlerde projesi kapsamında Şehit Özcan Çiftçi ÇPAL bünyesinde Tarım Bölümünü Çatalca ilçesine kazandırmıştır.

Tayfun ÖZYOLCU halen Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmaktadır.     

Haber: Nezi KARAYÜN                          

 

 

 

 


Haber Kaynak : YerelHaberim.Net

START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.